dilluns, 21 de novembre del 2011

Inmigrants contra inmigrants

És curiós el fenòmen de la Plataforma per Catalunya. A les eleccions celebrades ahir va treure un resultat de 60.000 vots arreu de Catalunya. La majoria de vots es concentren als pobles i ciutats de les rodalies de Barcelona (Hospitalet, Sant Boi, Terrassa, Mataró, Sabadell etc.), unes ciutats amb uns índexs d'inmigració durant els anys 70 molt elevats, inmigració procedent majoritàriament d'Andalusia, Castella, Galícia etc., és a dir, inmigració castellanoparlant. Que aquests inmigrants espanyols avui dia se sentin "de casa" podria ser una cosa positiva, tot i que realment per alguns d'ells casa seva és Espanya, i en general en aquestes ciutats poblades majoritàriament per inmigrants espanyols, sentir a parlar la llengua catalana no és una tasca fàcil. Ara però, alguns d'aquests inmigrants espanyols (molts d'ells inadaptats) racistes, defensen l'expulsió dels inmigrants nouvinguts, al.legant motius d'inseguretat, delinqüència, religió, cultura o llengua. Recordo no fa masses anys, que alguns fills d'aquests inmigrants espanyols també formaven bandes que es dedicaven al robatori a menors (de classe treballadora com ells), rebutjaven la llengua catalana i portaven una estètica molt característica: cap rapat com un cendrer, bomber amb bandera d'espanya i colors llampengants. Sembla ser que aquests mateixos o els seus pares, diuen que se senten insegurs amb la nova inmigració, deu ser cosa de pèrdua de sobirania i poder entre bandes. Molts de nosaltres en algún moment vem o hem patit insults de "catalufos" o "rojos" per part d'aquestes bandes d'analfabets i garrulos espanyols, però mai vem crear cap partit que defensés l'expulsió dels inmigrants espanyols per aquest motiu, doncs igual que dins aquest col.lectiu inmigrant hi havien persones amb una ideologia anti-catalana i feixista, també hi havien grans lluitadors de la classe obrera i defensors del poble català, i a part d'això, tots i totes som persones més enllà del nostre orígen i encara ens uneix més el defensar els interessos de la mateixa classe.
És trist, doncs, veure ara inmigrants espanyols (com l'alcalde de Badalona) fent campanya contra els inmigrants nouvinguts, quan haurien de ser els primers en solidaritzar-se amb els nouvinguts, sabent el que van haver de passar ells mateixos o els seus avantpassats havent de marxar de la seva terra per buscar feina.
També però, dins la Plataforma per Catalunya, hi han catalanets "de tota la vida" com en Josep Anglada, tot i això cal destacar que són aquells catalanets espanyolistes o que històricament han col.laborat amb els agressors de la nació catalana, com els virreis o la lliga regionalista, o simplement són catalans racistes, que desgraciadament també n'hi han com a tot arreu.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada