dimecres, 5 de setembre del 2012

Cristiano Ronaldo té raó!

Fa un temps en CR7 assegurava que la gent li tenia enveja perquè era guapo, ric i jugava bé al futbol.
Aquestes paraules no van deixar a ningú indiferent, al veure com algú podia ser tan cregut, repelent, i fastigòs. Però, que no tenia raó amb el que va dir?
En una societat capitalista, les noies adolescents porten les fotografies d'en Cristiano Ronaldo forrades a la carpeta, somiant amb poder lligar algún dia amb una bellesa com ell. Els treballadors i les treballadores somien amb algún dia ser tan rics com en CR7, i com que el futbol no és el seu art, juguen a la loteria haviam si tenen més sort, i en cas de que la loteria no funcioni somien amb tenir un fill que jugui tan bé com en CR7 al futbol perquè es faci ric i famòs.
Sens dubte les seves paraules podien produir fàstic a la població, però tenia tota la raó, la gent li té enveja perque voldria ser tan rica, guapa i jugar bé al futbol com ell.
Fa unes dies, en CR7 tornava a pronunciar unes paraules que tornaven a produir repelús, deia que estava trist perquè degut a l'augment d'impostos cobraria menys diners, i ell volia cobrar-ne més.
Davant d'aquestes paraules tothom deia el mateix: "amb la que està caient i aquest tio no en té prou amb cobrar 10 mil·lions d'euros l'any", "si jo cobrés això segur que no estaria trist" etc.
I un altre cop jo pensava el mateix. En la societat capitalista, el futbol serveix per distreure les masses i perquè aquells qui poseeixen dels mitjans televisius privats s'enriqueixin, i aquells genis del futbol com en CR7 cobren sous inimaginables per cap treballador.
Per tan en CR7 té raó, perquè sap perfectament que en el món capitalista ell pot cobrar més del que cobra i que la gent li té enveja perquè voldria cobrar tan com ell, i perquè voldria que les noies adolescents portessin la seva fotografia a la carpeta i anarse'n al llit amb models.
El problema és que tota aquesta gent que es queixa tan, el que no s'ha parat a pensar és que ningú hauria de cobrar aquests diners, i que el fet de que alguns cobrin tans diners fa que la quasi totalitat de la població en cobri tan pocs. Tampoc s'han parat a pensar perquè les noies en un sistema patriarcal com el nostre somien amb un famòs guapo o amb un príncep blau sobre un cavall blanc, ni tampoc en que el futbol no hauria de ser un circ per distreure les masses ni un negoci sinó un esport més com qualsevol altre.
Per tan, mentre visquem en una societat capitalista, en CR7 té raó, tota la raó!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada