dimecres, 21 de novembre del 2012

Perquè votaré la CUP?

La CUP es presenta per primer cop a les eleccions autonòmiques del principat de Catalunya. Després de treballar en l'àmbit municipalista durant molts anys, obtenint 100 regidors i regidores, ara fa un pas endavant per entrar al parlament.
La CUP diu que serà l'altaveu de les classes populars al parlament, i es presenta amb un programa democràtic-popular de transició cap al socialisme. Com a projecte d'unitat popular no té un programa revolucionari (que tampoc podria aplicar amb gran magnitud dins els paràmetres de la democràcia burgesa) de cara a les institucions, però al formar part de l'esquerra independentista es pot dir que té un peu dins les institucions i un peu al carrer amb les lluites populars. És aquesta combinació el que el fa un projecte atractiu i arrelat a les classes populars, i és aquesta combinació la que fa que si la CUP s'integrés al sistema perdria gran part del suport popular que pugi tenir actualment.
Com a projecte d'unitat popular integra diverses tendències ideològiques (des de socialdemòcrates fins a comunistes o llibertaris) així com persones que pertanyen a la classe obrera o la petita burgesia.
Per tan, el programa de la CUP de cara a les institucions, ha de ser un programa democràtic (d'avenç en drets socials, d'aprofundiment en la transparència de la democràcia burgesa etc) popular (que estigui al costat dels interessos de les classes populars, que sigui l'altaveu d'aquestes i que porti les demandes dels moviments socials) i de transició al socialisme (defensant la nacionalització de la banca i els sectors estratègics, defensant la sobirania energètica i alimentària, defensant els interessos de la classe treballadora, lluitant contra el patriarcat, limitant el sector privat a la petita burgesia i enfortint el cooperativisme com a pas previ al model socialista productiu).
En aquest sentit com a comunista, donaré el meu vot a la CUP com a projecte democràtic-popular de transició al socialisme, però seguiré lluitant des del carrer per la revolució socialista, perquè és l'únic camí possible per acabar amb l'explotació de l'ésser humà i construir un estat que treballi per satisfer les necessitats del ésser humà i no dels interessos privats i perquè és l'únic camí per abolir la propietat privada que és la que genera les desigualtats i l'explotació.

EL 25-N VOTA CUP-ALTERNATIVA D'ESQUERRES



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada