dilluns, 29 d’octubre del 2012

Algú s'enrecorda de Líbia?

Fa mesos que la OTAN, els EEUU (aquests d'amagat) i l'exèrcit de Qatar i Arabia Saudí van intervenir militarment a Líbia, primer donant armes a milícies islamistes i persones contràries al estat libi encapçalat per Gadaffi, i més tard intervenint directament amb les seves tropes enderrocant l'antic estat libi per construir en principi un estat democràtic.
Durant els primers dies del setge, centenars de persones de les tribus líbies i especialment de la Warfalla i els Tuaregs (les majoritàries) van ser massacrades amb una neteja ètnica que volia acabar amb aquelles tribus que defensaven el coronel Gadaffi. Amb aquesta neteja es va atacar totes aquelles persones "negres" a les que es considerava defensores de Gadaffi per formar part de les tribus Tuaregs que van lluitar contra la invasió de l'OTAN. La població negre va denunciar que el CNT/OTAN els estava assassinant sense més justificació que ser Tuaregs.
Més tard el coronel Gadaffi va ser assassinat a cops de pal i culata per milicians del CNT després de ser interceptat per un comboi francès, sense cap judici previ.
Un cop es deia que el CNT/OTAN tenia el país controlat, els mitjans de comunicació van deixar de parlar de Líbia, com si el conflicte hagués acabat.
La realitat és que la resistència verda (defensors de Gadaffi) segueixen estàn presents formant milícies de resistència, i han conquerit Bani Wallid i part de Sirte i Garyan. Aquestes poblacions han estat rodejades per el CNT/OTAN, llançant centenars de gasos químics, deixant la població sense aigua potable, bombardejada amb avions i tancs de guerra i amb un balanç de milers de morts.
Els mitjans de comunicació occidentals però, no parlen de cap massacre, ni de violació de drets humans, de fet ja no parlen de Líbia.
És evident que als mitjans de comunicació occidentals, a la OTAN, els EEUU i els xeics saudís i qatarís no els i importava el poble libi, no van anar a Líbia a gastar-se diners en bales per salvar cap població.  

Perqué van anar-hi doncs?
En primer lloc Líbia era una avantguarda del progrés al continent africà. Tot i que sense males relacions amb occident, anava de la mà amb els països anti-imperialistes, el poble libi era el que tenia un PIB més alt per habitant de tot el continent africà, l'estat invertia molts diners en el sistema públic d'educació i sanitat, era el país africà on les dones tenien més drets i s'estava creant una obra hidàulica que bombejant aigua per terra crearia desenes de rius artificials que servirien per abastir d'aigua tota la població i crear milers d'hectàrees agrícoles, el que sabia considerat mundialment com una de les meravelles del món. Una de les raons era que una Líbia anti-imperialista, no podia ser l'avantguarda del progrès africà.
Un altre raó, com sempre, és econòmica, en primer lloc pels pous de petroli que té Líbia, i que serviràn als països occidentals per explotar-los, així com gas i aigua fòssil del desset de Nubia (12000 km3).
Dins de les raons econòmiques tenim també la de destruir-construir. Els britànics es van gastar 500 mil.lions de dòlars en l'invasió de Líbia, amb sis mesos d'inversió d'empreses britàniques, aquestes n'han guanyat 300 mil.lions de dòlars. Ja se sap, tot el que s'ha destruit s'ha de construir.
Una última raó és geoestratègica. Líbia era un aliat d'Iràn, un país pròxim a Europa que calia controlar i per tan era necessari instal.lar un règim aliat d'EEUU i la OTAN.

On són els defensors dels drets humans?
La població de les ciutats que estàn sent rodejades per les tropes del CNT/OTAN han fet vàries crides a l'ONU perqué no permeti la massacre de la població. Ni la ONU ha respòs ni els mitjans de comunicació occidentals n'han parlat. Ara toca parlar de Síria fins que la OTAN tingui una guerra més en la que fer inversió econòmica.
El més preocupant és veure aquells que suposadament són d'esquerres però es situen sempre al costat de l'imperialisme. Així doncs jo em pregunto:
On són els progres d'ICV que van defensar la intervenció militar de l'OTAN? On són les organitzacions trotskistes que clamaven per salvar el poble Libi i van recolzar l'intervenció imperialista?
Aquesta "esquerra" fa anys que col.labora amb l'imperialisme, tan la socialdemòcracia com els trotskisme així ho han fet històricament.
Jo tampoc sóc Gadaffista (tot i que hagi aportat molt al poble Libi) ja que considero que era corrupte i dictatorial, però sóc conscient que el pitjor que li pot passar al poble es que vinguin l'OTAN, els EEUU, els islamistes i els saudís a "rescatar-te".








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada