dimecres, 22 de desembre del 2010

Nova sentència del TS: El castellà serà obligatori i la llengua vehicular a l'escola catalana

L´estat espanyol no n´aprén. Si després de la retallada de l´estatut l´independentisme va tenir un augment molt considerable, ara una nova sentència del Tribunal Suprem espanyol ens imposa el castellà com a llengua vehicular a l´escola catalana. La mania persecutòria contra el fet nacional català no s´atura, l´estat espanyol ha declarat la guerra a cop de decrets i retallades. Hem d´entendre el nerviosisme a aquells defensors de la unitat d´Espanya, doncs l´independentisme no para de créixer a Catalunya, hi ha Euskal Herria el nou procés de l´esquerra abertzale sembla que avança i creix en suport popular, i ja sabem que quan l´estat espanyol es posa nerviós actua de manera racional tal com estàn acostumats a  fer històricament, amb la negació i l´imposició.
Aquesta nova bofetada a la nostra llengua, té com a excusa que uns pares havien denunciat que els seus fills no podien fer classes en castellà, la veritat és que no puc entendre com hi han persones que es negen a apendre una llengua, quan es quelcom enriquidor, i com hi han persones que no entenen que la llengua dels Països Catalans es el català, i com més llengues aprenguem millor, però que igual que a Valladolid la llengua vehicular es el castellà i no l´anglés tot i estar dins de la Unió Europea, doncs als Països Catalans la llengua vehicular a l´ensenyament ha de ser el català. També voldria afegir, que a la meva universitat he fet moltes classes en castellà perque així ho volien els professors, i no han estat expulsats, ni sancionats, ni empresonats tot i que algunes persones manipulin vilment fent creure que el castellà es una llengua prohibida a Catalunya. I també m´agradaria afegir que si existeix una llengua en minoria aquesta és el català, doncs a molts barris ni es sent ni sentén, i si la majoria de persones nouvingudes al nostre país no tenen el català com a llengua vehicular possiblement amb els anys pot acabar desapareixent, cosa que als amants de la unitat d´Espanya no els i sabria greu, amb el rànking que té historicament l´estat espanyol en destrucció de llengues i cultures. Així doncs, qui és el que vol exterminar llengues, nosaltres o ells?
Aquesta bofetada ens tornarà a portar altre cop a un augment de l´independentisme, i això al final,a  l´estat espanyol se li anirà de les mans, realment ells amb la seva mentalitat inquisitòria no són capaços d´entendre que són ells qui estàn destruint Espanya, doncs moltes persones que abans defensaven un millor encaix dins d´Espanya, i un bon entendiment, veuen un cop sí altre també, que a Espanya no i tenim res a fer, ni ens volen ni ens respecten, tot i que això no es del tot cert, sí que ens i volen, però muts i a la gàbia.
Jo fa un temps defensava un model confederal i socialista de l´estat espanyol amb el reconeixement del dret a l´autodeterminació, però sincerament, què és més difícil, canviar Espanya i la seva mentalitat unionista i inquisidora o marxar nosaltres? Evidentment marxar nosaltres, per molt que quan s´acosti cada cop més aquest dia, la borratxera repressiva de l´estat espanyol s´assemblarà més a la que apliquen a Euskal Herria, és a dir per via policial i judicial, que no pas a cop de decret com ara ens fan als catalans i les catalanes.
Un cop més queda clar, que la independència és l´únic camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada