dilluns, 13 de desembre del 2010

Wikileaks, la llibertat d´expressió i el llibre negre del imperialisme

Fa uns mesos, el portal d´internet Wikileaks va començar a publicar una sèrie d´informes sobre qüestions internes del govern d´EEUU que tot i que moltes persones intuíem no sabien donat a conéixer a l´opinió pública. Aquests informes relataven els casos de tortures aplicades per l´exèrcit nord-americà, els casos d´espionatge a la ONU i als diferents països integrants de la Unió Europea hi ha d´altres com la Xina per part dels EEUU, el suport a les pràctiques de tortura per part d´estats membres de la UE com l´estat espanyol amb els vols de la CIA provinents de Guantànamo, la complicitat a les diverses guerres imperialistes brindada per estats membres de la UE i altres aliats dels nord-americans com els estats feudals membres dels emirats àrabs, i fins i tot que el govern nord-americà va acollir dirigents nazis al seu país  per treballar en tasques militars després de la segona guerra mundial
La veritat és que quan van començar a rebelar tots aquests informes des del portal Wikileaks, vaig sentir una alegria, per un instant els mitjans de des-informació transmetien que els EEUU cometien pràctiques de tortura sistemàticament contra civils en centres d´internament o durant les invasions a l´Irak o Afganistàn, que l´estat espanyol (amb el govern tan del PSOE com del PP) tenia coneixement dels vols de la CIA de Guantànamo on es torturaven els detinguts i donava via lliure perque aterressin als aeroports espanyols, que els EEUU encara seguien jugant a la guerra freda mantenint l´espionatge constant per controlar tots els moviments fins i tot d´aquells que són afins al seu imperi, que els reis saudís i els sionistes d´Israel presionaven el govern americà perque eliminés governs antiimperialistes com l´iranià i que el "bon negret" del Obama seguia utilitzant la mateixa política que el "dolent" del Bush acabant així amb el mite Obama tan utilitzat i defensat pels "progres"occidentals.
De sobte però, i quan molts esperàvem anys de rebelacions d´informes secrets dels EEUU i d´altres països occidentals que poguessin donar lloc al "libro negro del imperialismo" que no es resumiria en un llibre com el "libro negro del comunismo" sinó que almenys es necessitarien 100 llibres per relatar tota la crueltat portada a terme per l´imperialisme, vaig veure a les notícies que Julian Assange, creador del portal Wikileaks, estava en búsqueda i captura acusat de violar dos noies. En aquells moments vaig pensar que l´imperialisme ja n´estava fent una altra de les seves, era molta casualitat que després de que es publiquessin tots aquests informes, el govern nord-americà es quedés amb els braços creuats. Tot i això les acusacions sobre Julian Assange per uns fets tan repugnants,donaven molt que meditar. Però després de la seva detenció per aquestes acusacions, persones afins a Wikileaks, mostraven unes imatges on les dos noies que suposadament havien sigut violades, estaven en una xerrada de Julian Assange, i una d´elles, es trobava a la xerrada quan suposadament el dia abans havia estat agredida sexualment per aquest, fet que donava una credibilitat més que dubtosa a les acusacions. Així doncs, sembla ser, que el govern americà amb el suport de la UE, en feia una altra de les seves, acabar amb la llibertat d´expressió però sense perdre la seva careta de govern democràtic, i per tan, detenint a aquesta persona no per les filtracions sinó per altres casos de dubte credibilitat.
Tot i això, sembla ser que Wikileaks seguirà publicant notícies tot i la detenció del creador d´aquest portal d´internet, fet que m´alegra, doncs penso que tots els crims comesos per l´imperialisme no poden gaudir d´impunitat, i han de donar-se a conéixer a tot el món, perque siguem conscients de com les gasten els EEUU. Cal tenir en compte que el govern nord-americà a comés milions de crims contra la humanitat, crims que ni tan sols s´han donat a conéixer. Els mitjans d´informació constantment ens bombardejen amb notícies sobre crims comesos per estats casualment no afins a l´imperialisme nord-americà com són la Xina, Iràn, Corea del Nord i d´altres. Aquests països per l´opinió pública són criminals, però quan escoltem en tertúlies informatives o fins i tot amb persones del carrer que els EEUU són un estat criminal? quan escoltem que els EEUU són l´estat que a comés més crims contra la humanitat en tot el món?. Ja és hora de que això canvii, i que si es condemna una lapidació a l´Iràn, o l´explotació de treballadors a la Xina, siguem conscients de que a EEUU aquest tipus de fets són sirenetes, i també cal que quan veiem una bandera nord-americana sentim la mateixa repúdia que al veure l´svàstica del partit nazi, perqué qui menys lliçons pot donar sobre drets humans, es justament el govern nord-americà.

3 comentaris:

  1. Xavi, llegeix-te l'article del Xavier Bosch, molt interessant també, però el teu text no té preu, perfecte, una abraçada!

    http://www.3cat24.cat/noticia/982786/societat/El-condo-dAssange

    ResponElimina
  2. Molt bon artícle, Xavi. Wikileaks no ha fet res més que confirmar (amb proves) el que molta gent ja ens imaginàvem. A més, és patètic el muntatge jurídic/polític/policial de la suposada violació d'Assange. Que segueixi la festa de les filtracions, perquè Wikileaks afirma que el més "bo" està per arribar...esperarem impacients!

    ResponElimina