dilluns, 14 de març del 2011

Il.legalitzaràn Sortu?

L´estat espanyol i el seu "estado de derecho" li va deixar clar a l´esquerra abertzale des que va ser il.legalitzada que només podria ser legal si condemnava la violència d´ETA i s´adaptava a la llei de partits. L´esquerra abertzale ha creat un nou partit (Sortu) que condemna la violència d´ETA (afegint també la violència de l´estat) i s´adapta als requisits de la llei de partits per poder presentar-se a les eleccions. Ara però, segons el PSOE i el PP amb això no n´hi ha prou, perque segueixen sent les mateixes persones que pertanyen a l´esquerra abertzale.Un cop més la lògica de l´estat espanyol no té lògica s´afagi per on s´agafi. Resulta que la lògica de l´estat és que si una persona ha comés un delicte com formar part d´una organització il.legalitzada ja no pot ser mai legalitzada ni que compleixi la llei espanyola. Així doncs, perqué una persona que comet un delicte surt de la presó? amb aquesta lògica un lladre serà un lladre tota la vida, i el sr.Montilla hauria d´estar a la presó per haver sigut maoista i defensar la guerra popular com molts altres polítics, i el PP hauria de ser il.legalitzat per no condemnar el franquisme...però bé, no cal buscar-li lògica en quelcom que no en té. Això simplement es resumeix amb la poca qualitat democràtica de l´estat i la capacitat que té per convèncer a les masses.
Ara diuen que fins que ETA no ho deixi del tot no seràn legals, i potser si ETA ho deix del tot demanaràn que l´esquerra abertzale vagi de Bilbo fins a Madrid fent el pi i disfressats de toreros, o potser que celebrin el triomf de la selecció espanyola a la plaça cibeles i el triomf del Madrid a canaletes...qui sap que més els i poden demanar?
Però un cop més el que predomina respecte el conflicte basc és el silenci respecte la falta de democràcia que es viu en aquella nació, i les grans condemnes i "unidad de las fuerzas democráticas" cada cop que les víctimes les posa l´estat. Siguin de dretes o d´esquerres, les forces polítiques espanyoles i catalanes (des del PP fins a ERC o ICV-IU passant pel PSOE) guarden silenci respecte la falta de democràcia existent a EH. El més curiós es veure les "esquerres" amb la defensa de la democràcia i els drets humans que fan al Sàhara, Tuníssia o Líbia, i quan es tracta del seu estat es queden callats, i com diu la dita espanyola: "quién calla otorga". Tortures?repressió?il.legalitzacions? paraules buides quan succeeixen a Espanya i paraules plenes quan passen fora de l´estat, així es com actuen els "solidaris amb el Sàhara".
L´estat espanyol no vol pau perque no li interessa, aquesta és la meva primera conclusió que crec que ha pogut treure a la llum l´esquerra abertzale des que va fer la nova aposta política, la segona és que consegueixin fer entrar en tal contradicció a l´estat, que ni tan sols els vídeos on només es mostra el dolor de les víctimes d´un bàndol no siguin suficients per manipular les masses. Queda un llarg camí per recórrer, però si l´esquerra abertzale ens ha ensenyat alguna cosa és a tenir perseverància, unitat, creativitat i sobretot el convenciment de que venceràn.

ERRE QUE ERRE INDEPENDENTZIA ETA SOZIALISMOA LORTU ARTE!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada